Pro krásnou a zdravou pokožku, pro správnou funkci nervové soustavy a mozku, účastní se krvetvorby a ovlivňuje metabolismus. Riboflavin s prodlouženým uvolňováním, doplněk stravy Péče o pokožku a sliznice Riboflavin patří do skupiny vitamínů B. Riboflavin, je určen pro udržení normálního stavu pokožky, sliznic a červených krvinek. Dále je důležitý pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Účastní se metabolismu železa a snižuje míru únavy a vyčerpání. Dávkování: 1 tableta denně. Doporučené... Celý popis
Koupit za 97 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
FAVEA Riboflavin s postupným uvolňováním 30 tablet
Doprava:
79 Kč
Skladem
97 Kč
Koupit za 97 Kč
Favea Riboflavin s postupným uvolňováním tbl.30
Doprava:
55 Kč
Skladem
110 Kč
Koupit za 110 Kč
Riboflavin tbl.30 s postupným uvolňováním
Doprava:
59 Kč
Skladem
119 Kč
Koupit za 119 Kč
Favea Riboflavin 30 tablet
Doprava:
55 Kč
Skladem
99 Kč
Koupit za 99 Kč
Favea Riboflavin s postupným uvolňováním tbl.30
Doprava:
129 Kč
Skladem
140 Kč
Koupit za 140 Kč
Popis
Pro krásnou a zdravou pokožku, pro správnou funkci nervové soustavy a mozku, účastní se krvetvorby a ovlivňuje metabolismus. Riboflavin s prodlouženým uvolňováním, doplněk stravy
Péče o pokožku a sliznice
Riboflavin patří do skupiny vitamínů B.
Riboflavin, je určen pro udržení normálního stavu pokožky, sliznic a červených krvinek. Dále je důležitý pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Účastní se metabolismu železa a snižuje míru únavy a vyčerpání.
Dávkování: 1 tableta denně.
Doporučené použití
Pro péči o pokožku a sliznice, pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Účastní se krvetvorby a ovlivňuje metabolismus.
Složení a účinky
Riboflavin ve spolupráci s enzymy se podílí na normálním energetickém metabolismu (tzn. na metabolické přeměně živin a získávání energie pro buňky lidského těla). Spolu s dalšími vitamíny (kyselina listová, pyridoxin, niacin) se účastní řady dalších fyziologických funkcí. Riboflavin je nezbytný pro udržení normálního zraku.. Ve volné formě a ve formě nukleotidů se riboflavin vyskytuje ve všech rostlinných a živočišných organismech. Je zajímavé, že většina rostlin a plodů obsahuje riboflavin ve velmi malém množství (což je důležitá informace pro vegetariány). Podstatně bohatším zdrojem jsou kvasnice, mléko (odtud odvozené synonymum laktoflavin), sýry, vejce, maso, ryby. Zjistilo se, že pasterizací mléka se ztrácí nejméně 20 % riboflavinu, a čím je mléko „trvanlivější“, tím méně riboflavinu obsahuje (je to důsledek vlivu teploty). Pokud se upravuje zelenina vařením, má se kvůli snížení ztrát riboflavinu dávat až do vroucí vody. Za nejlepší způsob tepelné úpravy je považován ohřev v mikrovlnné troubě, kde jsou naměřené ztráty riboflavinu nejmenší. S ohledem na klíčový význam riboflavinu pro metabolismus proteinů a pro tvorbu energie je jeho potřeba daná energetickou hodnotou výživy, ale také rychlostí metabolismu a tělesnou hmotností.
Informace pro odborníky:
Minimální denní potřeba je u člověka nad 15 let 0,6 – 1,2 mg. Skutečná potřeba je o něco vyšší. Vyšší je také v období růstu, při infekcích, po operacích a traumatech, v těhotenství a období kojení, také při zvýšené činnosti štítné žlázy a při stravě s vyšším podílem tuků. Vyšší spotřebu mají kuřáci a lidé závislí na alkoholu. Riboflavin se po podání z trávicí soustavy velmi dobře vstřebává a váže se na proteiny krevní plazmy. Malá část se ukládá v játrech a plících a podle potřeby se uvolňuje. Riboflavin prochází placentární bariérou. Po jeho požití nebyly zaznamenány nežádoucí účinky: riboflavin je pokládán za naprosto netoxický, Uvádí se, že deficience riboflavinu je u evropské populace nízká (asi jen 5 – 8 % populace). Pak se mohou projevit změny na rtech, v ústech a v zažívacím traktu. Změny se pozorují i na kůži, nedostatek riboflavinu způsobuje léze v koutcích úst, dystrofii nehtů. Byly zaznamenány poruchy krvetvorby. Riboflavin je inaktivován preparáty s vysokým obsahem boru, některými antimalariky a cytostatiky s alloxanovou strukturou.
Riboflavin se z těla vylučuje převážně močí (a způsobuje její intenzivní žluté zbarvení), ale může se vylučovat zčásti i potem. Pokud se člověk v létě více potí, může se ocitnout v situaci, kdy se nakrátko stane lákadlem pro hmyz a parazity (klíšťata). Riboflavin totiž způsobuje zelenožlutou fluorescenci, a ta je pro hmyz naprosto neodolatelná. Favea využila poznatky z poslední doby a formulovala složení tablet tak, aby se celá dávka (10 mg) uvolňovala postupně (asi v průběhu 10 – 12 hodin) a naše tělo ji mohlo podstatně lépe využít. Současně jsme chtěli zabránit vysoké hladině riboflavinu v plazmě a následně v moči a potu tak, aby nedocházelo k nežádoucímu lákání parazitů na naše tělo.
ÚDAJE O SLOŽENÍ
V 1 tabletě
Množství
% DDD*
Vitamin B2
10 mg
625
* Doporučená Denní Dávka
Upozornění
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Přípravek není určen k diagnóze, léčbě a nebo prevenci. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Péče o pokožku a sliznice
Riboflavin patří do skupiny vitamínů B.
Riboflavin, je určen pro udržení normálního stavu pokožky, sliznic a červených krvinek. Dále je důležitý pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Účastní se metabolismu železa a snižuje míru únavy a vyčerpání.
Dávkování: 1 tableta denně.
Doporučené použití
Pro péči o pokožku a sliznice, pro správnou funkci nervové soustavy a mozku. Účastní se krvetvorby a ovlivňuje metabolismus.
Složení a účinky
Riboflavin ve spolupráci s enzymy se podílí na normálním energetickém metabolismu (tzn. na metabolické přeměně živin a získávání energie pro buňky lidského těla). Spolu s dalšími vitamíny (kyselina listová, pyridoxin, niacin) se účastní řady dalších fyziologických funkcí. Riboflavin je nezbytný pro udržení normálního zraku.. Ve volné formě a ve formě nukleotidů se riboflavin vyskytuje ve všech rostlinných a živočišných organismech. Je zajímavé, že většina rostlin a plodů obsahuje riboflavin ve velmi malém množství (což je důležitá informace pro vegetariány). Podstatně bohatším zdrojem jsou kvasnice, mléko (odtud odvozené synonymum laktoflavin), sýry, vejce, maso, ryby. Zjistilo se, že pasterizací mléka se ztrácí nejméně 20 % riboflavinu, a čím je mléko „trvanlivější“, tím méně riboflavinu obsahuje (je to důsledek vlivu teploty). Pokud se upravuje zelenina vařením, má se kvůli snížení ztrát riboflavinu dávat až do vroucí vody. Za nejlepší způsob tepelné úpravy je považován ohřev v mikrovlnné troubě, kde jsou naměřené ztráty riboflavinu nejmenší. S ohledem na klíčový význam riboflavinu pro metabolismus proteinů a pro tvorbu energie je jeho potřeba daná energetickou hodnotou výživy, ale také rychlostí metabolismu a tělesnou hmotností.
Informace pro odborníky:
Minimální denní potřeba je u člověka nad 15 let 0,6 – 1,2 mg. Skutečná potřeba je o něco vyšší. Vyšší je také v období růstu, při infekcích, po operacích a traumatech, v těhotenství a období kojení, také při zvýšené činnosti štítné žlázy a při stravě s vyšším podílem tuků. Vyšší spotřebu mají kuřáci a lidé závislí na alkoholu. Riboflavin se po podání z trávicí soustavy velmi dobře vstřebává a váže se na proteiny krevní plazmy. Malá část se ukládá v játrech a plících a podle potřeby se uvolňuje. Riboflavin prochází placentární bariérou. Po jeho požití nebyly zaznamenány nežádoucí účinky: riboflavin je pokládán za naprosto netoxický, Uvádí se, že deficience riboflavinu je u evropské populace nízká (asi jen 5 – 8 % populace). Pak se mohou projevit změny na rtech, v ústech a v zažívacím traktu. Změny se pozorují i na kůži, nedostatek riboflavinu způsobuje léze v koutcích úst, dystrofii nehtů. Byly zaznamenány poruchy krvetvorby. Riboflavin je inaktivován preparáty s vysokým obsahem boru, některými antimalariky a cytostatiky s alloxanovou strukturou.
Riboflavin se z těla vylučuje převážně močí (a způsobuje její intenzivní žluté zbarvení), ale může se vylučovat zčásti i potem. Pokud se člověk v létě více potí, může se ocitnout v situaci, kdy se nakrátko stane lákadlem pro hmyz a parazity (klíšťata). Riboflavin totiž způsobuje zelenožlutou fluorescenci, a ta je pro hmyz naprosto neodolatelná. Favea využila poznatky z poslední doby a formulovala složení tablet tak, aby se celá dávka (10 mg) uvolňovala postupně (asi v průběhu 10 – 12 hodin) a naše tělo ji mohlo podstatně lépe využít. Současně jsme chtěli zabránit vysoké hladině riboflavinu v plazmě a následně v moči a potu tak, aby nedocházelo k nežádoucímu lákání parazitů na naše tělo.
ÚDAJE O SLOŽENÍ
V 1 tabletě
Množství
% DDD*
Vitamin B2
10 mg
625
* Doporučená Denní Dávka
Upozornění
Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Přípravek není určen jako náhrada pestré stravy. Přípravek není určen k diagnóze, léčbě a nebo prevenci. Uchovávejte mimo dosah dětí.
Parametry
Výrobce | Favea |
Množství | 30 tbl |
Forma produktu | tablety |
Oblast užití | krása |
Určení | unisex |
Značka | Favea |
Vitamíny a minerály | Vitamín B2 |
Věková skupina | pro dospělé |
Multivitamíny | ne |
Laktobacily | ne |
Vitamíny | ano |
Minerály | ne |
Superfood | ne |
Způsob podání | perorální podání |
CBD | ne |
CBG | ne |